Glädjen

”Att känna glädje i kärleken”

”Att känna glädje i kärleken”

 

Välkommen till veckans bloggpost om att känna glädje i kärleken. Nu skulle det ju kunna vara så att du som läser detta, säger att glädjen känns långt borta. Livet blir ju inte alltid som vi tänkt oss. Vi läser dagens inspirationsord:

När Jesus hade blivit döpt, steg han genast upp ur vattnet. Då öppnade sig himlen och han såg Guds Ande komma ner som en duva och stanna över honom. Och en röst från himlen sa: ”Detta är min älskade Son, han är min glädje.” /Matteusevangeliet 3:16-17 nuBibeln

”Vårt mål med hela denna sajt är att visa på en kärlekens väg som är smalare och ibland svårare, men mer gudomligt inspirerad och välsignad. Vi vänder oss primärt till kristna par, eftersom många av texterna utgår från ett slags tvärtom-sätt att se på kärlek, som bara kan förväntas från människor som säger sig följa Jesus”. /Tomas & Mia

 

När vi läser dessa verser ser vi hur ”att älska” kopplas ihop med glädje. Många par har inga problem med att känna glädje, så länge som de är nyförälskade. Men sen då?

Vi har varit gifta i över trettio år, och kan ärligt säga att glädjen inte alltid varit närvarande i vårt äktenskap. Detta är ju på ett sätt en del av livets villkor. Få människor är glada varje dag. Många går genom dalar av tårar och sorg.

Men just i detta bibelord, där Gud själv känner glädje i sin kärlek till Sonen – hittar vi den nyckel som vi som kristna par kan få nytta av. Det står att Anden kom ner som en duva och stannade.

Samme Ande finns kvar på jorden idag, och vill hjälpa oss att hitta tillbaka – både till glädjen i Gud och glädjen i varandra. Om vi lever nära den helige Ande varje dag, kan han vända vår sorg i glädjesprång.

Börja med att berätta för din partner om vad som gjorde dig glad, när ni först träffades. Testa sedan att praktisera några små saker som ni vet ger er glädje. Övning ger färdighet. Be också den helige Ande att fylla er med glädje.

Let Love Live! /Tomas och Mia
Ps) Om du som läser detta är skild eller omgift så finns det ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus (Romarbrevet 8). Gud förlåter och upprättar alla som ber om det, samt ger nya chanser att begynna om – enligt Jeremia 18 ♡

Kontakta oss gärna via sms: 072 – 430 99 11 eller genom SamtalsjourenMia@gmail.com – Läs mer om äktenskap på Webbkyrkan.se >> – Vårt kurstips: Äktenskapskursen Online >>    ParBloggens målgrupp är kristna (personer som följer Kristus). Bibelord om kärlek >>

Så här byggs ParBloggen: Vi går systematiskt igenom alla Nya Testamentets bibelverser som innehåller ordet kärlek eller älska, och bloggar om de som vi tycker kan vara användbara för kristna par. ”Tro, hopp och kärlek består. Men det allra viktigaste är att vi visar kärlek” (Från ”Kärlekens lov” – Första Korinthierbrevet 13:13).

Tomas och Mia
Tomas och Mia

 

Bibeln om kärlek…

Idag är vi så influerade av samhällets syn på kärlek, att vi ofta befinner oss ganska långt från Bibelns definition. På ParBloggen.se vill vi undersöka verser i Nya Testamentet, för att på så sätt lära oss om Bibelns syn på att älska.

I klassisk grekiska (som Nya Testamentet skrevs på) innebär agápe att älska villkorslöst och oegoistiskt. Eros står för lidelsefull kärlek, och fileo för vänskaplig. I ett äktenskap på Biblisk grund är dessa en stark tretvinnad tråd.

Kärleken (agápe) är tålmodig och mild. Kärleken är inte avundsjuk, skrytsam eller högmodig. Den är inte oförskämd eller självisk. Den ilsknar inte till, och den är inte långsint. Den gläds inte över någon orätt utan finner sin glädje i sanningen. Den ger inte upp. /Första Korinthierbrevet 13:4-7

Vad vår mänskliga natur åstadkommer är lätt att se: sexuell omoral, orenhet, strider, avundsjuka, hat, intriger, splittring, maktkamp och mycket annat. Jag vill varna er än en gång: den som lever på ett sådant sätt får inte ärva Guds rike. Men Andens frukt är kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trofasthet, mildhet och självbehärskning. De som tillhör Jesus har korsfäst sitt gamla jag med alla dess begär och onda lustar. Om vi lever i Anden, ska vi också låta Anden leda oss. Låt oss inte bli högmodiga, inte heller utmana eller avundas varandra.
/Galaterbrevet 5:19-25 (förkortad version anpassad för kristna par)

Äktenskapsförbundet: De är alltså inte längre två utan ett. Vad Gud har förenat, får människan inte skilja åt. /Matteusevangeliet 19:6

En Kommentar på ”Att känna glädje i kärleken”

Skicka Kommentar