Poesin

”Låt honom kyssa mig” – Bibelpoesi…

”Låt honom kyssa mig” – Bibelpoesi…

”Vårt mål med hela denna sajt är att visa på en kärlekens väg som är smalare och ibland svårare, men mer gudomligt inspirerad och välsignad. Vi vänder oss primärt till kristna par, eftersom många av texterna utgår från ett slags tvärtom-sätt att se på kärlek, som bara kan förväntas från människor som säger sig följa Jesus”. /Tomas & Mia

 

Sätt mig som ett sigill på ditt hjärta,
som ett sigill på din arm,
för kärleken är stark som döden,
och dess svartsjuka lika obeveklig som dödsriket.
Den brinner som eld,
som en mäktig låga.
Stora vatten kan inte utsläcka kärleken,
och inte heller kan floderna dränka den.

/Höga Visan 8:6-7


 

Kung Salomo:

Det finns tre saker som är för underbara för mig,
fyra, som jag inte kan förstå:
örnens väg på himlen,
ormens väg på klippan,
fartygets väg mitt i havet,
och mannens väg till den unga kvinnan.

/Ordspråksboken 30:18-19


 

Hon:

Låt honom kyssa mig
med kyssar av sin mun,
för din kärlek
är ljuvare än vin.
Doften av din parfym
är underbar,
ditt namn
är som balsam från Turak
och de unga
kvinnorna älskar dig.

/Höga Visan 1:2 


 

Han:

Du min duva bland bergsklyftor,
i gömstället i bergsväggen,
låt mig se din gestalt,
låt mig höra din röst.
För din röst är underbar,
din gestalt så skön.

Hon:

”Stig upp, min älskade, min sköna,
och kom.
Se. Vintern är förbi
och regnet är över.
På marken skjuter blommorna upp,
sångens tid är inne,
och turturduvan hörs i vårt land.
Fikonträdet får sina första frukter,
och vinstockarna står i blom och doftar.
Stig upp, min älskade,
min sköna, och kom.”

/Höga Visan 2:10-14


 

Två är bättre än en,
för de får god lön för sin möda.
Om de faller, kan den ene hjälpa den andre upp igen.
Men ve den ensamme som faller.
Det finns ingen som hjälper honom upp.

Likaså, om två sover tillsammans värmer de varandra,
men hur ska den ensamme hålla sig varm?

Den ensamme kan bli överfallen,
men två kan stå emot.
Och en tretvinnad tråd
brister inte så lätt.

/Predikaren 4:9-12


 

Kärlekens lov

Om jag har fått profetians gåva och känner till alla hemligheter och har all kunskap,
och om jag har en tro som är så stark att jag kan flytta berg, men inte har kärlek, då är jag ingenting.

Om jag ger allt jag äger till de fattiga, och låter mig brännas på bål,
men inte har kärlek, då har jag ändå inte gjort något av värde.

Kärleken är tålmodig och mild.
Kärleken är inte avundsjuk,
skrytsam eller
högmodig.

Den är inte oförskämd eller självisk.
Den ilsknar inte till, och den är inte långsint.

Den gläds inte över någon orätt utan finner sin glädje i sanningen. Den ger inte upp.

Den tror allt, hoppas allt och uthärdar allt.

Kärleken upphör aldrig. Men den profetiska gåvan ska förgå, tal av andra språk tystna, och kunskapen ska förgå. Vår kunskap är bristfällig, och den profetiska gåvan likaså. Men när det fullkomliga kommer, då förgås det bristfälliga.

När jag var barn talade och tänkte och resonerade jag som ett barn, men sedan jag blev vuxen lämnade jag det barnsliga. Nu ser vi bara en suddig spegelbild, men då ska vi se ansikte mot ansikte. Nu är min kunskap bristfällig, men då ska jag ha fullständig kunskap, så som jag själv är fullständigt känd.

Nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre. Men av dem är kärleken störst.

/Första Korinthierbrevet 13:1-13


 

Let Love Live! /Tomas och Mia
Försök hitta era egna bibelord om kärlek, som ni kan återvända till… Vårt motto är ”en tretvinnad tråd brister inte så lätt” – för att påminna oss om att Gud alltid är en del av vårt förhållande (Predikaren 4:12).

Kontakta oss gärna via sms: 072 – 430 99 11 eller genom SamtalsjourenMia@gmail.com – Läs mer om äktenskap på Webbkyrkan.se >> – Vårt kurstips: Äktenskapskursen Online >>   Ps) ParBloggens målgrupp är kristna (personer som följer Kristus). Bibelord om kärlek >>

Så här byggs ParBloggen: Vi går systematiskt igenom alla Nya Testamentets bibelverser som innehåller ordet kärlek eller älska, och bloggar om de som vi tycker kan vara användbara för kristna par. ”Tro, hopp och kärlek består. Men det allra viktigaste är att vi visar kärlek” (Första Korinthierbrevet 13:13).

Tomas och Mia
Tomas och Mia